IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скариди със спанак и нахут

24 февруари 2010 12 59

Вкусна Средиземноморска рецепта

Чудесно за специални случаи. Снимка: Dreamstime

Чудесно за специални случаи. Снимка: Dreamstime

Вече много пъти сме писали за ползите от консумирането на морска храна и се зарадвахме, когато Росица Трайкова от гр. Варна ни изпрати тази чудесна Средиземноморска рецепта.

Необходими продукти за 4 човека:

800 гр. спанак

300 гр. нахут

350 гр. скариди

1глава лук

2с.л дом пюре

30гр. зетин

сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:

Сварете нахута предварително: измийте 300 гр. нахут, отцедете и поставете в купа.

Прибавете 2 1/2 до 3 чаши вода и пъхнете в хладилника. Оставете там минимум 12 часа. Може да престои без проблем 2-3 дни.

За варенето може да използвате водата, в която е престоял плюс още 1-2 чаши вода. Отнема 30-40 минути след като водата заври.

В тенджерата под налягане отново сложете водата, в която е стоял.

Прибавете още, ако сметнете за необходимо.

След като налягането стигне своя пик, намалете температурата и оставете да къкри за около 10 минути. Махнете от котлона и оставете да изстине.

Много добре измитият и нарязан спанак сложете във вряща вода с малко сол за 1 – 2 минути.
Запържете лука със зехтин. .Прибавете доматеното пюре.

В тиган с част от зехтина задушете скаридите, докато не станат готови.

След това смесете всички готови продукти в голям съд.

По желание може да прибавите 1ч.л.пресен джоджен.

Вие също можете да изпратите любимата си екзотична рецепта на info@tialoto.bg до 25 февруари. На 26 ще изтеглим победител, който ще получи книгата "Оптималното хранене вече е лесно".

Името му ще бъде публикувано в бюлетина ни, за който можете да се абонирате като си направите регистрация в сайта ни.

КоментариКоментари