Пастата никога не омръзва - затова и винаги ще си остане идеалната вечеря, която е и диетична, стига да не я удавяме в сметанов сос и калорични сирена. Тази рецепта е сгряваща и уютна, задължително придружена с червено вино.
3 скилидки чесън
1 малка глава лук, накълцан
1 кутия къса паста
1 връзка спанак, или кутия замразен
1 домата
250 гр. моцарела или краве сирене
3 с.л зехтин
3 с.л. галета
сол и пипер
Сварете пастата според указанията на опаковката. През това време задушете лука и чесъна в загретия зехтин, после прибавете спанака, доматите и пастата. След това изсипете всичко в подходящ съд и печете 20 минути на 180 градуса, след като сте поръсили със сирене и галета.
More from View Sofia
Спаначена салата с бекон и сос винегрет
Спаначена салата с бекон и сос винегрет
Домати и чушки в двора вместо райграс е новата ЕКО мания
Не цветя а зеленчуци! Красивите градинки пред къщите ни вече имат двойно приложение. Градската зеленина...
Най-свежата и лека паста. С лимони
Лимонена и вкусна, тази паста е идеалната храна за късни летни вечери. Върви с много бяло вино, най-добре в...