Gotvach.bg»Статии»Диети»Кисело мляко, спанак и лют червен пипер повишават метаболизма

Кисело мляко, спанак и лют червен пипер повишават метаболизма

РалицаРалица
Новак
2421
Кисело мляко, спанак и лют червен пипер повишават метаболизма

Съществуват определени храни и напитки, за които се знае, че повишават обмяната на веществата, следователно допринасят за по-атрактивни извивки и по-ефективен контрол върху теглото. Сред тях са киселото мляко, спанака, лютия червен пипер, кафето и водата.

Гладуването или т.нар. „ударни” диети само крадат енергия от тялото ви. Липсата на хранителни вещества води до нарушаване на нормалното функциониране на организма. Ето защо не е разумно да се доверявате на методите за бързо отслабване. За сметка на това наблегнете на изброените храни, които ще увенчаят с успех опитите ви за стопяване на ненужните килограми.

Кисело мляко. To e полезно за бактериите, съдържащи се в стомашно-чревния тракт. Хапването на кисело мляко не само подобрява храносмилането, но и повишава метаболизма на тялото. И още - киселото - мляко, приготвено от обезмаслено прясно мляко, е с ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на ценни протеини. Това го превръща в един от най-добрите продукти за отслабване.

Кисело мляко, спанак и лют червен пипер повишават метаболизма

Спанак. Както е известно, в листния зеленчук се съдържа много желязо, калий и магнезий. Освен това е доказано още, че спанакът има много добри антиоксиданти свойства, които освен че ни отървават от свободните радикали в тялото, ни помагат да се възстановят увредените мускулни тъкани. Растението е богато и на фибри, които са от съществено значение за подобряване обмяната на веществата, както и за подпомагането на процеса на отслабване.

Лют червен пипер. През последните няколко години „горещата” подправка все повече се определя като продукт, изгарящ мазнините. Подлютяването на ястията с лют червен пипер, чили или люти сосове повишава метаболизма и бързата загуба на тегло.

Кисело мляко, спанак и лют червен пипер повишават метаболизма

Кафе. Напитката е толкова обичана, колкото и мразена от експертите диетолози. Факт е, че кафето помага да се подсили метаболизма, ако обаче се консумира в разумни количества (не повече от две чаши кафе на ден). Кофеиновата напитка е от съществено значение за здравето на сърцето, както и за подобряване на концентрацията.

Вода. Скорошно проучване, проведено от група германски учени твърди, че ако пиете студена вода, метаболичните нива могат да се повишават с до 24 % в следващите 90 минути. Така че следващият път, когато се чувствате жадни, утолете желанието си със студена вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
litka
litka
03.09.2012 19:01
тоз капситол и майка ми го пи 7кг отслабна жената и ги задържа добър е
0
1
Силвия
Силвия
02.09.2012 18:58
Напълно съм съгласна относно Лютия пипер. Аз преди 2 седмици си купих подобен продукт - таблетки за отслабване с екстракт от червен лют пипер Капситол. Там също се твърди, че засилва метаболизма и силно се надявам да е така. До тук съм свалила 1.5 кила :)
1
0