Начало За нас Реклама Контакти

Лингуини с рикота, спанак и сушени домати

Снимка за Лингуини с рикота, спанак и сушени домати
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Рикотата и спанакът са класическа италианска комбинация на продукти и макар по-често да я срещате като плънка на равиоли, от нея става чудесен сос особено в компанията на уханните сушени домати.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г лингуини*
  2. 4 с. л. зехтин
  3. 1 малка глава лук, ситно нарязана
  4. 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  5. 400 г пресен спанак, нарязан
  6. 3 с. л. сушени домати в олио, ситно нарязани
  7. 200 г рикота или крем-сирене
  8. 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
  9. 2 с. л. запечени кедрови ядки или орехи
  10.  сол, пипер и лимонов сок на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лингуините се сваряват според указанията на опаковката до ал денте. Отцеждат се.

  2. 2.

    В загретия зехтин се слагат лукът и чесънът и се разбъркват на умерен огън, докато се зачервят.

  3. 3.

    Добавят се спанакът, сушените домати, солта и пиперът. Бъркат се на силен огън, докато спанакът завехне.

  4. 4.

    Добавят се лингуините и се слага рикотата. Всичко се разбърква внимателно. Подправя се с лимонов сок на вкус.

  5. 5.

    Пастата се сервира, поръсена с магданоза и кедровите ядки.
     

*Лингуините са вид италианска паста с формата на дълги ленти, които са широки между 0,5 и 1 см. Това ги прави по-широки от спагетите, но по-тесни от фетучините. Традиционно лингуините се сервират с морски дарове – миди, скариди или с песто

Подходящи типове вина
Септ. 2012
Още подобни рецепти
Коментари