Пастата никога не омръзва - затова и винаги ще си остане идеалната вечеря, която е и диетична, стига да не я удавяме в сметанов сос и калорични сирена. Тази рецепта е сгряваща и уютна, задължително придружена с червено вино.
3 скилидки чесън
1 малка глава лук, накълцан
1 кутия къса паста
1 връзка спанак, или кутия замразен
1 домата
250 гр. моцарела или краве сирене
3 с.л зехтин
3 с.л. галета
сол и пипер
Сварете пастата според указанията на опаковката. През това време задушете лука и чесъна в загретия зехтин, после прибавете спанака, доматите и пастата. След това изсипете всичко в подходящ съд и печете 20 минути на 180 градуса, след като сте поръсили със сирене и галета.
More from View Sofia
Паста с домати и босилек по класическа италианска рецепта
Добре дошли в света на Confetti Gelateria, разположена в самия център на София. Сред съвременния интериор...
Пържоли със сладки картофи и салса
В средата а седмицата имаме нужда да „презаредим” и да възстановим сили с питателно и вкусно ястие...
Топла салата със спанак и гъби
Във Велики вторник отново обръщаме поглед към зеленото, което пролетта така щедро поднася. Днес ще заситим апетита си с много здравословно и лесно меню